sfaturi-reparatii-igienizare-incarcare freon aer conditionat

In urma cu 15 ani, a avea un aparat de aer condiţionat montat în casă era considerat un lux greu de procurat dar cativa factori foarte importanti care ne-au împins către introducerea aparatelor de climaatizare în casele noastre:

Modificările climatice exterioare care sunt tot mai agresive mai ales vara, când temperaturile exterioare au început foarte mult sa creasca de câţiva ani buni si să depăşească cu mult acele temperaturi cu care eram invatati.

Problemele de sănătate din cauza ac-ului ale membrilor unei familii. – s-a observat că dotarea unei locuinte cu echipamente bunesi bine alese şi cu un montataj profesional si facand in fiecare an igienizarea si revizia, au condus la păstrarea stării de sănătate a membrilor indiferent de variaţiile climatice.

Mintea, corpul si toata starea unei persoane este mult mai ridicata atunci când organismul nu mai infrunt aceste variaţi ample de temperatura şi umiditate.

sfaturi-reparatii-igienizare-incarcare freon aer conditionat

Alte sfaturi utile:

Unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat numitul compresor, ar trebui instalata intr-un spatiu cu o buna aerisire si ventilatie a aerului, daca se poate chiar si ferita de razele soarelui.

Curatati regulat sau cel putin 1 data pe an filtrele unitatii tip split sau caseta. Acestea se pot spala cu apa calda apoi se vor sterge cu solutie speciala pemtru aer conditionat care are rol si de dezinfectare.

Daca se poate, de preferat ar fi sa nu setati temperatura interioara la mai putin de 24 grade. Stim ca nu e destul de confortabil si ca este o cheltuiala in plus fiindca pentru fiecare grad setat mai putin de 24, consumul de energie electrica poate creste cu 4-8%.

In sezonul de vara, stim foarte exact ca senzatia de zapuseala sau moleaseala nu poate fi anulata de aerul conditionat atat de bine, fiindca nu caldura e cea care ne produce atat disconfort chiar si la temperaturi de 25 grade, ci umiditatea foarte ridicata din aer care poate ajunge la 100% in perioada zilelor ploioase.

Cand mergeti la magazin si vreti sa cumparati un aer conditionat alegeti unul apropiat ca putera in Btu cu ce necesar de spatiu dorit pe care vreti sa il climatizati. Nu faceti greseala sa achizitionati echipamente subdimensionate caci acestea vor muncii mult si vor avea o durata de viata mult redusa din cauza functionarii la capacitate maxima timp indelungat.

Este cel mai bine sa cumparati aparatul de clima cu o putere mai mare decat ar fi necesar, deoarece acestea pot functiona destul de eficient la capacitate medie fara a provoca cheltuieli suplimentare.